Over ons

WIE WE ZIJN


IJsvereniging De Magnusrijders bestaat uit een vriendengroep uit Schagen, die op vrijwillige basis een natuurijsbaan en kantine exploiteert. 


Het bestuur bestaat uit Ton Smakman (voorzitter), Frank Oudmaijer (penningmeester), Wilbert Korevaar (ledenadministratie), Cock van Ham, Willem Kooijman, Coen van de Luytgaarden, Kees Meereboer, Martien Oom (baanonderhoud), Adrie Pater en William Sintenie. De schaatsclub wordt bij al zijn activiteiten ondersteund door diverse vrijwilligers.   

ONZE OPENSTELLINGEN


De politieke fractie van Duurzaam Schagen vroeg zich ooit in 2003 af 'of er nog wel winters kwamen, want er lijkt een subtropisch klimaat te ontstaan'. In 2009-2010 kon deze opmerking op waarde worden geschat: De Magnusurijders beleefde een recordaantal openingsdagen, 20 in getal. In de drie seizoen daarop gevolgd door 14, 11 en 12 ijsdagen. 


LEES VERDER   ONS BOEK 'SCHAGEN SCHAATST'


IJsvereniging De Magnusrijders gaf in 2011 een 144 pagina's tellende kroniek uit: Schagen Schaatst. IJskrabbels uit Schagen, over de 10 ijsbanen, 3 ijsclubs en 130 Schager winters. Geschreven n.a.v. het 10-jarig bestaan van de ijsclub en de ingebruikname van de nieuwe baan. Mogelijk gemaakt door Veko Lightsystems International BV.


LEES VERDER 

 

ONZE GESCHIEDENIS


De Magnusrijders is een nog jonge ijsvereniging met een levendige geschiedenis. Na een start in 2001 op een tijdelijke locatie aan De Miede en een gedoogsituatie vanaf 2002 in de hoek van de N241 en de Snevert, heeft de Schager ijsvereniging sinds november 2011 een definitieve plek aan de Snevert 1M, compleet met 400-meterbaan en kantine.


LEES VERDER