Evenementen

EVENEMENTEN


IJsvereniging De Magnusrijders heeft een brede blik en toont zich graag met allerhande evenementen. Denk aan een voorjaarsduik voor kinderen naar Picobello-ijs tegoedbonnen, de landing van schrijver Maarten 't Hart op de Schager ijsbaan tijdens Nederland Leest, de twee holes op het terrein tijdens het straatgolftoernooi van Schagen en de feestelijke aftrap van de reconstructie van de provincialeweg N241 door Boskalis in en om de ijskeet. De Magnusrijders haalde ook weerman Jan Visser naar Schagen en kreeg het voor elkaar dat de senioren in De Bron unieke Magnusmutsen gingen breien.         

VOORJAARSDUIK NAAR PICOBELLO-IJS


De Magnusrijders besloot op 15 maart 2015 de schaatsloze winter van 2014-2015 op ludieke wijze af te sluiten met een voorjaarsduik naar waterdicht verpakte tegoedbonnen voor ijsjes bij Picobello in Schagen. Ongeveer 25 enthousiaste en vooral dappere kinderen kwamen op de actie af. Terwijl de ouders in de keet van De Magnusrijders genoten van koffie en snert, visten de kinderen de bekertjes met ijsbonnen uit het koude water. Na afloop was er voor hen warme chocomelk.     

SCHRIJVER MAARTEN 'T HART LANDT OP IJSBAAN


De Magnusrijders begroette op 1 november 2014 de bekende schrijver Maarten 't Hart op de ijsbaan. Als aftrap van Nederland Leest ging 't Hart vier oer-Hollandse plaatsen af, waaronder Schagen. De schrijver landde met een helikopter op het terrein en werd ontvangen door burgemeester Marjan van Kampen. Het bestuur van De Magnusrijders verblijdde Maarten 't Hart met een Magnusmuts en een 'donateurschap voor het leven'.       

LEERLINGEN CLUSIUS COLLEGE PLANTEN BOMEN


De eendrachtige samenwerking tussen ijsvereniging De Magnusrijders, de gemeente Schagen en het Clusius College Schagen leidde in april 2012 tot de aanleg van een windsingel aan de oostkant van de ijsbaan aan de Snevert. Leerlingen uit het vmbo en mbo plantten over een totale oppervlakte van 1.800 m2 boompjes, heesters en struiken, die in de toekomst de koude, snijdende oostenwind moeten tegenhouden. ''Een prima initiatief, waar we allemaal voordeel aan hebben'', aldus Clusius-docent Yke Postumus. Het is inmiddels een prachtige, groene barrière.


 


SENIOREN DE BRON BREIEN MAGNUSMUTSEN


Om fondsen te werven voor de nieuwe ijsclub in Schagen, kreeg De Magnusrijders het in het najaar van 2001 voor elkaar dat circa 75 senioren in zorgcentrum De Bron vele tientallen geel-rode Magnusmutsen met verenigingsnaam  het breien. Als dank voor deze inzet organiseerde De Magnusrijders eind december 2001 een muzikale middag in De Bron, verzorgd door Peter Meijer (De Zingende Tegelzetter) en Marcel Wessel. De mutsen - ware collector's item - gingen grif van de hand.

WEERMAN JAN VISSER


Depressies, opklaringen, windrichtingen. Weerman Jan Visser vertelde er op 3 oktober 2002 alles over tijdens een lezing, na afloop van de algemene ledenvergadering van De Magnusrijders. De regionaal bekende weerman was op uitnodiging van de Schager ijsvereniging aanwezig in zorgcentrum De Bron, waar De Magnusrijders opening van zaken gaf over de nieuwe (tijdelijke) ijsbaan langs de provincialeweg N241. Jan Visser haalde de schaatsen alvast uit het vet en toonde zich bereid om de Magnusmannenmuts op te zetten!