Baanreglement


BAANREGLEMENT

Het bestuur van schaatsvereniging De Magnusrijders heeft een baanreglement opgesteld, waar iedere gebruiker van de natuurijsbaan zich aan dient te houden. De buitenbaan is bestemd voor de rondjesrijders, het binnengedeelte geldt als recreatievak. Hier kan worden geijshockeyd, met een stoel worden geschaatst of andere ijspret worden beleefd. Baantjestrekkers mogen niet worden gehinderd door stoelschaatsers of andere aanwezigen.


Een ieder dient de aanwijzingen van de dienstdoende baancommissaris van De Magnusrijders op te volgen. Enerzijds om elkaar zoveel mogelijk ruimte te gunnen, anderzijds om kwetsuren te voorkomen!   


    S
chaatsers dienen hun donateurskaart bij de entree te laten zien. Een donateurkaart kost via machtiging € 6 per jaar per gezin. Zonder machtiging kost een donateruskaart € 7,50. Losse kaartjes kosten € 2.


Er wordt op de baan linksom geschaatst (tegen de klok in). Sleetjes en stoelen mogen alleen in het binnenvak worden gebruikt.

IJshockeysticks en een puck kunnen tegen een borg van € 5 worden verkregen in de kantine van de ijsclub. Na inlevering van de spullen wordt de borg terugbetaald. IJshockeyen mag alleen op de door het bestuur van De Magnusrijders aangegeven stukken. Indien het te druk is op de ijsbaan, kan er niet meer worden geijshockeyd.

Plastic bekers en ander afval dient in de vuilnisbakken langs de baan te worden achtergelaten.

Schoenen en tassen worden buiten achtergelaten (bij de bankjes en de ijskeet).

Iedereen betreedt de ijsbaan op eigen risico. Het bestuur van De Magnusrijders neemt geen juridische verantwoordelijkheid voor lichamelijk ongemak dan wel materiële gevolgen op of in directe omgeving van de baan.

Het bestuur van De Magnusrijders is niet aansprakelijk voor verlies of diefstal.