Winterwandeling

WINTERWANDELING zondag 7 januari 2024

 

IJsvereniging De Magnusrijders is niet alleen maar schaatsen en ijspret. Sinds december 2012 maakt ook de Winterwandeling deel uit van de activiteiten. Inmiddels zijn er 11 edities geweest rond de kerstperiode, met een groeiend aantal deelnemers die na afloop worden ontvangen met snert, worst, koffie en glühwein. Op zondag 7 januari 2024 staat de 12e winterwandeling op het programma, een themaloop annex puzzelroute langs de sponsors van De Magnusrijders en de Magnusmannen.


Winterwandeling De Magnusrijders in teken van route langs sponsors en puzzelen

 

De traditionele en populaire Winterwandeling van ijsvereniging De Magnusrijders uit Schagen gaat op zondag 7 januari  2024 langs de sponsors van De Magnusrijders en de Magnusmannen in Schagen. Er is dit jaar een korte route van circa 7,5 km en een langere route van ongeveer 15 km. De start is tussen 9.30 en 12.00 uur vanaf de ijsbaan op het Nic. Veldboerpark aan de Snevert 1. Na afloop: heerlijke, verse erwtensoep van Oudhollandse kwaliteit, glühwein en warme worst.   

 

De wandeling langs de sponsors voert zowel door de stad als over de diverse industrieterreinen én langs de verborgen schoonheid in de wijken. Nieuw dit jaar is dat er een (eenvoudige) puzzeltocht aan de Winterwandeling verbonden is.      

 

Wandelen is gezond, gezellig en eigenlijk een regelrechte hype in het kader van gezond leven. Meedoen is voor donateurs van De Magnusrijders gratis, anders 6 euro per deelnemer (fruit, versnapering en verse snert inbegrepen!). Starten tussen 9.30 en 12.00 vanaf de ijsbaan op het Nic Veldboerpark aan de Snevert. Vooraf opgave is niet nodig. Kom gewoon langs en wandel mee.

 

 

18-12-2016: HET GAT VAN DE OMRINGDIJK


Het eerste lustrum van de Winterwandeling van De Magnusrijders was speciaal vanwege de oversteek per veerboot van Berto Schilder over het kanaal De Stolpen-Kolhorn. Met Jan Bouwes als 'schipper mag ik overvaren'. Bijna 150 wandelaars genoten van de Gat in de Westfriesedijk wandeltocht over 10 of 16 km. Aan de loop was een fotowedstrijd gekoppeld, die werd gewonnen door Hans Burger uit Tuitjenhorn. Hij ontving een kerstpakket, beschikbaar gesteld door Stam De Kruidenier uit Schagen. 

20-12-2015: NESKAAGROUTE


De Magnusrijders opende op zondag 20 december 2015 het seizoen met de vierde Winterwandeling. Iets meer dan 100 deelnemers liepen een variant op de  Neskaagroute, een rondwandeling door het noorden van Schagen en de zeekleipolder Neskaag, over het Stolperkanaalpad en oude landweggetjes. Met als bijzonderheid: overvaren met het touwtrekpontje bij de Keinsmerwiel. De route was 11 km. Alle deelnemers kregen een routebeschrijving mee, gelardeerd met een aantal lokaalhistorische wetenswaardigheden.21-12-2014: oude trambaan en Kakelepost


De derde Winterwandeling van De Magnusrijders bracht gelukkig droog weer en 77 recreanten naar de ijskeet aan de Snevert in Schagen. Zij konden kiezen voor een 6 km tocht over de oude trambaan naar Haringhuizen en de MUggenburgerweg of een 11 km wandeling naar het buurtschap de Tolke en via de Kakelepost terug naar Schagen. Het was een gezellige, maar niet massale wandeltocht. Na afloop werden alle deelnemers verblijd met snert en warme chocomelk.22-12-2013: SAMENWERKING MET BARSINGERHORN


Voor de tweede Winterwandeling sloeg ijsvereniging De Magnusrijders de handen ineen met de buren van ijsclub Aris Wiedijk uit Barsingerhorn. De wandelaars moesten de regen doorstaan om hun gezonde tocht te voltooien.Met startpunten op het Nic Veldboerpark aan de Snevert en in Barsingerhorn konden verschillende routes door de weilanden rond Schagen worden gelopen tussen 8 en 13 km. Laarzen waren geen overbodige luxe, maar na afloop was er glühwein, thee, snert, koffie en warme chocomelk.   

23-12-2012: BESCHEIDEN START WINTERWANDELING


IJsverening De Magnsurijders maakte op de laatste zondag voor de Kerst van 2012 een bescheiden start met een nieuwe traditie: de Winterwandeling door de weilanden, onverharde en verharde wegen door en rond Schagen. De eerste aflevering bracht bijna 50 wandelaars naar de ijskeet aan de Snevert. Echte doorzetters, want zij moesten een temperatuur van 10 graden onder nul en windkracht 6 trotseren. De warme chocomelk en erwtensoep smaakten des te beter!