Winterwandeling

IJSBAAN GESLOTEN

 

Zondag 4 maart: de ijsbaan aan de Snevert is zondagmiddag - na vier dagen schaatspret - gesloten vanwege de invallende dooi. Vele schaatsliefhebbers van jong tot oud hebben de afgelopen dagen genoten van ijspret.

WINTERWANDELING

 

IJsvereniging De Magnusrijders is niet alleen maar schaatsen en ijspret. Sinds december 2012 maakt ook de Winterwandeling door de weilanden rond Schagen deel uit van de activiteiten. Inmiddels zijn er vijf edities geweest op de laatste zondag voor Kerst, met ieder jaar een groeiend aantal deelnemers die na afloop worden ontvangen met snert, worst, koffie en glühwein. Op zondag 17 december 2017 staat de zesde Winterwandeling op het programma.

 

Winterwandeling Magnusrijders met erwtensoep en een goed boek

 

SCHAGEN – Op zondag 17 december staat de zesde Winterwandeling van De Magnusrijders op het programma. Wandelaars kunnen vanaf 10.00 starten vanuit de ijsbaan aan De Snevert (Nic. Veldboerpark) in Schagen. Ook dit jaar is er weer een extra attentie. Alle deelnemers mogen een mooi boek uitzoeken uit de collectie in de ijskeet. Vanzelfsprekend is er ook de traditionele verse erwtensoep (gratis voor donateurs).

De wandeltocht gaat dit jaar door de weilanden rond Barsingerhorn richting Kolhorn. Er zijn drie afstanden: de 11, 18 en 20 kilometer. Uniek is de samenwerking met de zuster-ijsverenigingen van Barsingerhorn en Kolhorn. Hier zijn stempelposten ingericht en kan ook worden gestart.

 

Na de spectaculaire overzet met het pontje door oud-wethouder Jan Bouwes hebben De Magnusrijders ook tijdens zesde editie een noviteit. Alle wandelaars mogen een boek uitzoeken uit de fraaie ijsbaan-collectie. Cultuur en sport gaan zo moeiteloos samen bij De Magnusrijders. De Winterwandeling van De Magnusrijders gaat altijd door; deelnemers krijgen een routekaart mee; trek stevige schoenen aan; honden mogen mee (krijgen geen boek).

De deelname voor donateurs is gratis, inclusief koffie, een appeltje, een kop snert en een boek voor de lange winteravonden. Start tussen 10.00 en 13.00 uur (11 kilometer). De langere routes starten tot uiterlijk 12.00 uur. Meer informatie: www.demagnusrijders.nl, Ton Smakman 06-11401779, Adrie Pater 06-22669675, Frank Oudmaijer 06-22925674 of op de dag zelf de ijskeet 06-29948883.

 

 

18-12-2016: HET GAT VAN DE OMRINGDIJK

 

Het eerste lustrum van de Winterwandeling van De Magnusrijders was speciaal vanwege de oversteek per veerboot van Berto Schilder over het kanaal De Stolpen-Kolhorn. Met Jan Bouwes als 'schipper mag ik overvaren'. Bijna 150 wandelaars genoten van de Gat in de Westfriesedijk wandeltocht over 10 of 16 km. Aan de loop was een fotowedstrijd gekoppeld, die werd gewonnen door Hans Burger uit Tuitjenhorn. Hij ontving een kerstpakket, beschikbaar gesteld door Stam De Kruidenier uit Schagen.

20-12-2015: NESKAAGROUTE

 

De Magnusrijders opende op zondag 20 december 2015 het seizoen met de vierde Winterwandeling. Iets meer dan 100 deelnemers liepen een variant op de Neskaagroute, een rondwandeling door het noorden van Schagen en de zeekleipolder Neskaag, over het Stolperkanaalpad en oude landweggetjes. Met als bijzonderheid: overvaren met het touwtrekpontje bij de Keinsmerwiel. De route was 11 km. Alle deelnemers kregen een routebeschrijving mee, gelardeerd met een aantal lokaalhistorische wetenswaardigheden.

 

 

21-12-2014: oude trambaan en Kakelepost

 

De derde Winterwandeling van De Magnusrijders bracht gelukkig droog weer en 77 recreanten naar de ijskeet aan de Snevert in Schagen. Zij konden kiezen voor een 6 km tocht over de oude trambaan naar Haringhuizen en de MUggenburgerweg of een 11 km wandeling naar het buurtschap de Tolke en via de Kakelepost terug naar Schagen. Het was een gezellige, maar niet massale wandeltocht. Na afloop werden alle deelnemers verblijd met snert en warme chocomelk.

 

 

22-12-2013: SAMENWERKING MET BARSINGERHORN

 

Voor de tweede Winterwandeling sloeg ijsvereniging De Magnusrijders de handen ineen met de buren van ijsclub Aris Wiedijk uit Barsingerhorn. De wandelaars moesten de regen doorstaan om hun gezonde tocht te voltooien.Met startpunten op het Nic Veldboerpark aan de Snevert en in Barsingerhorn konden verschillende routes door de weilanden rond Schagen worden gelopen tussen 8 en 13 km. Laarzen waren geen overbodige luxe, maar na afloop was er glühwein, thee, snert, koffie en warme chocomelk.

23-12-2012: BESCHEIDEN START WINTERWANDELING

 

IJsverening De Magnsurijders maakte op de laatste zondag voor de Kerst van 2012 een bescheiden start met een nieuwe traditie: de Winterwandeling door de weilanden, onverharde en verharde wegen door en rond Schagen. De eerste aflevering bracht bijna 50 wandelaars naar de ijskeet aan de Snevert. Echte doorzetters, want zij moesten een temperatuur van 10 graden onder nul en windkracht 6 trotseren. De warme chocomelk en erwtensoep smaakten des te beter!

Telefoonnummer ijsclub (tijdens openingstijden): 06 - 29 94 88 83

Volg ons op Facebook

© Alle rechten voorbehouden

IJsvereniging De Magnusrijders