Williams Day

Zondag 23 december: Winterwandeling langs vergeten kroegen Schagen

 

IJsvereniging De Magnusrijders houdt op zondag 23 december de jaarlijkse Winterwandeling. Het thema luidt dit jaar: de vergeten kroegen van Schagen. Er is een route van 7 of 16 km, waarbij u onderweg alles te weten komt over het kroegleven van Schagen vanaf 1900. Starten kan tussen 10:00 en 13:00 uur bij de ijskeet aan de Snevert.       

Williams Day overtreft met mooie opbrengts stoutste verwachtingen


Williams Day werd een dag om nooit te vergeten. Ondanks het matige weer. Een dag vol sport, spel, demonstraties, verkoop, muziek, eten en drinken, zaterdag 16 september op het Nic. Veldboerpark van De Magnusrijders in Schagen. De goede dingen van het leven. En dat allemaal om zo veel mogelijk geld te verzamelen voor William Sintenie, Het Magnusrijders-bestuurslid, dat na een fietsongeluk een jaar geleden een hoge dwarslaesie opliep. William genoot zichtbaar van zijn eigen de dag en waagde zich ’s avonds in een emotionele setting zelfs in de rolstoel op de dansvloer.


Al maanden waren De Magnusrijders druk in de weer met de organisatie. Het zat ‘de mannen van staal’ niet lekker dat hun vrolijke en positief ingestelde bestuurslid William Sintenie zo’n moeilijke periode had. Een fair moest er komen om een autolift en aanvullende therapie te bekostigen. De dag moest een vrolijke mix worden van allerlei activiteiten op de ijsbaan. De basis onder het evenement waren de giften van het royale bedrijfsleven, de verenigingen en particulieren in en rond Schagen. De dag zelf moest het afmaken.


Williams Day kwam voorzichtig op gang met een enkel fel buitje. Het werd eigenlijk steeds drukker op het complex en de mensen vermaakten zich opperbest. Overdag stonden de kraampjes en waren er allerlei activiteiten. Er was vis, soep, loempia’s, pannenkoeken en saté. De lootjes verkochten prima en bij de entree liep het regelmatig vast. ’s Avonds altijd live muziek en een lekker koud biertje. William waagde zich ook op de dansvloer. Willy Tuin uit Schagerbrug won de hoofdprijs van de grote loterij. De trekking (door oud-wethouder Jan Bouwes) leverde en prachtige mountainbike van Totaal Bike Boersen uit Schagen op. Willy was blij verrast: ,,Mijn dochter wint altijd; ik nooit. Behalve vandaag dan.’’ 


De organisatie verwacht een netto opbrengst van rond de 12.000 à 13.000 euro. Er moeten nog een paar rekeningen worden betaald. In overleg met William zal worden besloten tot een zinvolle besteding. Williams Day was volgens het KNMI de koudste 16 september (nog geen 13 graden) ooit. Maar de familie, vrienden en kennissen van William zorgden op deze speciale dag voor een aangename gevoelswarmte.   

 

Foto's Arjen Schippers

Willy Tuin wint eerste prijs grote Williams Day loterij 


Willy Tuin uit Schagerbrug wint met een prachtige, nieuwe fiets van Bike Totaal Boersen de eerste prijs in de grote Williams Day loterij. Oud-wethouder Jan Bouwes verrichtte de trekking tijdens een prachtige Williams Day op het Nic. Veldboerpark. Willy kocht het winnende lot van collega op het gemeentehuis en Magnusrijders-bestuurslid Adrie Pater.


De loterij voor Williams Day was een doorslaand succes met prachtige prijzen. Magnusrijders-vertegenwoordiger Jan Laan regelde bijna alle prijzen voor de loterij. Hieronder de lotnummers van de eerste 15 prijzen van de loterij. Zowel de winnaars van de grotere prijzen als de winnaars vanaf de zestiende prijs zijn of worden persoonlijk gebeld.


 1. Nieuwe fiets Bike Totaal Boersen - 1572
 2. Luxe messenset Van Slageren - 0493
 3. Driegangendiner TOV - 0519
 4. Horloge Van Geelen - 0675
 5. Gereedschapkist De Jong & Roos - 0486
 6. Pakker Huis van Schagen - 3027
 7. Horloge De Spinse - 1677
 8. Horloge Kroone - 0015
 9. Dinerbon Rumours - 0197
 10. Dinerbon Linke Loetje - Truus Bosman
 11. High Wine Peetoom - 1154
 12. Bon Penny Lane - 0649
 13. Bon Gewoon - 1749
 14. Ice zonnebril Mulder - 1704
 15. Ice zonnebril Mulder - 1748   Op de foto: prijzenregelaar Jan Laan, prijswinnares Willy Tuin, verkoper van het winnende lot Adrie Pater en rijwielondernemer Herman van der Vliet van Bike Totaal Boersen.   

Telefoonnummer ijsclub (tijdens openingstijden): 06 - 29 94 88 83

Volg ons op Facebook

© Alle rechten voorbehouden

IJsvereniging De Magnusrijders